Călătorii enigmatici (1996)
Mihai Gongola: “Ca pastor, evanghelist şi om politic, autorul este una dintre cele mai proeminente personalităţi creştine din România. Volumul de versuri ‘Călătorii enigmatici’ reprezintă oglindirea experienţei a trei decenii de umblare cu Dumnezeu.”
Ei mi-au programat moartea (2003)
Iosif Ţon: “Autobiografiile oamenilor de seamă sunt momente de adevărată istorie. Prin ele înţelegem o epocă şi aceasta pe lângă faptul că prin ele înţelegem omul şi-i cunoaştem resorturile care l-au ajutat să se ridice pe înălţimi ameţitoare. […] Experienţa personală a lui Petrică Dugulescu, secretul curajului lui, este umblarea cu Dumnezeu. Autobiografia lui este o relatare a modului în care Dumnezeu l-a crescut, l-a căutat, l-a cucerit, l-a făcut agentul Său şi l-a folosit în toate locurile şi în acţiunile determinate de El şi pentru scopurile Lui divine.”
Apus de mileniu (2005)
Eugen Dorcescu: “Departe de a fi simple exerciţii de virtuozitate prozodică, departe de a fi doar măiestrite predici versificate, poemele lui Petru Dugulescu sunt, dimpotrivă, texte lirice întemeiate pe sensuri, şi justificate, artisticeşte, în primul rând, prin sens. Tendinţa lor este aceea de a se înrădăcina în straturile abisale ale fiinţei, de a vorbi, din perspectivă hristică, despre enigma existenţei, despre drama condiţiei umane, despre destinul tragic al omului de lut (ha’adham) şi despre şansele salvării lui.”
Democraţie şi persecuţie (2007)
Otniel Bunaciu: “Volumul reprezintă pledoaria unei persoane care încearcă să îşi definească propria existenţă prin slujirea lui Dumnezeu. În acelaşi timp, din această mărturie răzbate neliniştea autorului care continuă o reflecţie personală asupra modului în care a trăit şi a slujit ca pastor baptist în România comunistă şi în cea de după 1989. Voluntarismul său este evident în diversitatea acţiunilor pe care le-a iniţiat nelimitându-se numai la predicarea Evangheliei ci şi la demonstrarea puterii acesteia prin implicarea în proiecte sociale şi în procesul politic. Stilul personal, direct, îl angajează pe cititor.”
Lasă un răspuns