Cărţi

Calatori enigmatici

Călătorii enigmatici (1996)

Mihai Gongola: “Ca pastor, evanghelist şi om politic, autorul este una dintre cele mai proeminente personalităţi creştine din România. Volumul de versuri ‘Călătorii enigmatici’ reprezintă oglindirea experienţei a trei decenii de umblare cu Dumnezeu.”

Ei mi-au programat moartea

Ei mi-au programat moartea (2003)

Iosif Ţon: “Autobiografiile oamenilor de seamă sunt momente de adevărată istorie. Prin ele înţelegem o epocă şi aceasta pe lângă faptul că prin ele înţelegem omul şi-i cunoaştem resorturile care l-au ajutat să se ridice pe înălţimi ameţitoare. […] Experienţa personală a lui Petrică Dugulescu, secretul curajului lui, este umblarea cu Dumnezeu. Autobiografia lui este o relatare a modului în care Dumnezeu l-a crescut, l-a căutat, l-a cucerit, l-a făcut agentul Său şi l-a folosit în toate locurile şi în acţiunile determinate de El şi pentru scopurile Lui divine.”

Apus de mileniu

Apus de mileniu (2005)

Eugen Dorcescu: “Departe de a fi simple exerciţii de virtuozitate prozodică, departe de a fi doar măiestrite predici versificate, poemele lui Petru Dugulescu sunt, dimpotrivă, texte lirice întemeiate pe sensuri, şi justificate, artisticeşte, în primul rând, prin sens. Tendinţa lor este aceea de a se înrădăcina în straturile abisale ale fiinţei, de a vorbi, din perspectivă hristică, despre enigma existenţei, despre drama condiţiei umane, despre destinul tragic al omului de lut (ha’adham) şi despre şansele salvării lui.”

Democratie si persecutie

Democraţie şi persecuţie (2007)

Otniel Bunaciu: “Volumul reprezintă pledoaria unei persoane care încearcă să îşi definească propria existenţă prin slujirea lui Dumnezeu. În acelaşi timp, din această mărturie răzbate neliniştea autorului care continuă o reflecţie personală asupra modului în care a trăit şi a slujit ca pastor baptist în România comunistă şi în cea de după 1989. Voluntarismul său este evident în diversitatea acţiunilor pe care le-a iniţiat nelimitându-se numai la predicarea Evangheliei ci şi la demonstrarea puterii acesteia prin implicarea în proiecte sociale şi în procesul politic. Stilul personal, direct, îl angajează pe cititor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: