Petru Dugulescu (1945-2008)

Dugulescu 

Cunoscută personalitate religioasă şi politică, Petru Dugulescu a fost pastor baptist (Haţeg 1974-1986; Timişoara 1986-2002) şi deputat PNŢCD de Timiş (1992-2002). A fost unul dintre fondatorii Grupului de Rugăciune din Parlamentul României.

A fondat Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate “Isus Speranţa României” (1991) şi casa de orfani „Fraţii lui Onisim” din Timişoara (1992).

A publicat volumele de poezii „Călătorii enigmatici” şi „Apus de mileniu” şi cărţile (autobiografice) „Ei mi-au programat moartea”, tradusă în limba engleză cu titlul „Repenters” şi „Democraţie şi persecuţie” (lansată în decembrie 2007).

Petru Dugulescu a primit titlul de “Ambasador al Păcii” oferit de Interreligious and International Peace Council şi premiul “Freedom Fighter Award” oferit American Freedom Festival. A fost cetăţean de onoare în 4 state americane.

Un răspuns to “Petru Dugulescu (1945-2008)”

  1. morodac Says:

    A fost … dar acum ESTE in cer cu Domnul lui pe care l-a slujit cu cinste in ciuda tuturor lucrurilor care s-au scris despre el. Asa ca si acum ar putea sa transmita unora
    „Si chiar de m-ati asasina, Eu totus nu v-as blestema! Murind, v-as binecuvanta! Caci trec la VIATA de apoi – Dar voi?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: